Circusweek op school

De circusweek op school start op de openingsdag met een spectaculaire show voor alle kinderen. Vervolgens is er een korte briefing voor alle leerkrachten en hulpouders. Na deze briefing worden alle acts in de eigen klas toegelicht. Tijdens de circusweek op school blijven alle circusmaterialen de hele week op school, zodat er lekker geoefend kan worden. Op de slotdag komen de circusdocenten van Schoolcircus weer op school om de laatste repetities te begeleiden en de puntjes op de i te zetten. Dan is het zover: licht uit spot aan, showtime!

Circusweek op school voorbeeldprogramma

Openingsdag:

10:00 – 11:00 Schoolcircus treft voorbereidingen
11:00 – 11:30Openingsvoorstelling
11:30 – 12:30Afbouw openingsvoorstelling
12:30 – 12:45Briefing; voor alle leerkrachten en hulpouders
13:00 – 14:30 Opstarten; alle acts worden in de eigen klas kort toegelicht

Tussenliggende dagen:

Alle circusmaterialen blijven de hele week op school, zodat er lekker geoefend kan worden.

Slotdag:

09:30 – 10:00 Schoolcircus treft voorbereidingen
10:00 – 12:00Repetities
12:00 – 13:00Lunchpauze
13:15 – 13:30Verzamelen voor de eindvoorstelling
13:30 – 14:30Eindvoorstelling waarin ALLE leerlingen optreden
14:30 – 15:30Afbouwen en opruimen

Voor alle aanvullende informatie en een voorbeeldprogramma omtrent deze circusweek, klik op downloads (PDF).

Downloads

Iedereen doet mee met de circusweek op school!

Na het zien van de openingsvoorstelling zijn de leerlingen heel enthousiast en kunnen ze haast niet wachten om zelf aan de slag te gaan.

Het basisprincipe van Schoolcircus is om er met z’n allen een onvergetelijke circusweek op school van te maken. Doordat er een week de tijd is kan er goed geoefend worden en is er de mogelijkheid om, indien gewenst, attributen of kledingaccessoires te maken. Zo komen de competenties samenwerken, vertrouwen hebben in elkaar en natuurlijk plezier hebben in het leren van nieuwe vaardigheden, ruim aan bod.

Trots zijn

Nadat elke act in de klas kort is toegelicht, blijven de circusmaterialen de rest van de week op school. Zo is er veel tijd om naar hartenlust te oefenen. Voorafgaand aan het circusproject ontvangt de school ook een keuzelijst met circusacts. Op deze manier wordt er voor elke groep een passende circusact gekozen. Dit klassencircus is van tevoren uitgedacht zodat de leerkrachten met een kant en klaar pakket aan de slag kunnen. De leerkrachten krijgen een instructiekaart, materialen en muziek mee en natuurlijk verzorgen de medewerkers van schoolcircus op de dag van aanvang voor alle klassen een regiesessie, zodat de puntjes op de i worden gezet. De klassen kunnen gedurende dit circusproject zelf aan de slag met het invulling geven aan hun eigen act. Hoe mooi is het om kinderen zichzelf te zien overtreffen en trots te zijn op wat ze hebben gedaan. Kinderen leren tijdens de circusweek op school van elkaar, ze leren om uit hun comfortzone te kruipen en ze leren capaciteiten die niet alleen voor nu, maar ook voor later erg handig zijn!

De circusweek maakt van iedere school een circusschool

Inmiddels is de school omgetoverd tot een heuse circusschool en op de laatste dag komen de circusdocenten van Schoolcircus weer op school om de acts te regisseren en ‘pisteklaar’ te maken. Natuurlijk helpen zij ook mee om op deze afsluitende dag dit klassencircus op school tot in de puntjes te perfectioneren, zodat elke groep tijdens de eindvoorstelling een superact kan laten zien. Zo zal deze circusshow gepresenteerd worden door Schoolcircus, zodat alle acts worden aan- en afgekondigd.
Vervolgens wordt deze dag natuurlijk afgesloten met de eindvoorstelling waarin de leerlingen voor elkaar en voor de ouders optreden. Bij de aanvang van de show kan er uiteraard een moment gepland worden waarin de schooldirecteur een woord kan richten tot de ouders en de kinderen. In overleg met u als school kan worden besloten dat de leerlingen na de eindvoorstelling met hun ouders mee naar huis kunnen of dat ze eerst nog even teruggaan naar de klas.

Verwelkom het circus op school. De circusweek of circusdag is tevens een geschikt alternatief voor de jaarlijkse schoolreisjes. Op deze manier hebben de kinderen een ontzettend leuke en leerzame week en scheelt het voor u als school dat u de organisatie voor deze gezellige circusweek kan overlaten aan Schoolcircus. Kortom; Schoolcircus laat kinderen schitteren!

Groeten Lisette, Basisschool De Vlieger

Het was een eer om deze geweldige week zo intensief mee te mogen beleven. Vanaf moment 1 ontstond er een bijzondere sfeer die de hele week is blijven hangen met een geweldig eindresultaat in de Vaart. Wij van de Vlieger zijn erg onder indruk van je kwaliteiten als entertainer, je wist de kinderen continu te prikkelen zodat ze hun aandacht vasthielden en genoten. Ik wou dat ik op deze manier mijn geld kon verdienen want wat is het fijn en leuk om kinderen de hele dag te zien stralen. Nogmaals dank je wel het was wat mij betreft echt geweldig.

Maike Lieverst, De Esch, Winterswijk

Wij hebben genoten van de openingsvoorstelling, de kinderen en de leerkrachten. Vol verbazing hebben we naar een aantal trucs gekeken. Een mooie stimulans om toe te werken naar de eindvoorstelling.

Het materiaal was super verzorgd. We konden direct aan de slag na de instructie. De kinderen en de juffen hebben met veel plezier naar de eindvoorstelling toe gewerkt..

De eindvoorstelling was afwisselend en er was ook ruimte voor eigen inbreng. Zo deed het hondje van de juf ook mee in het circus.

Als extra stimulans gaf Huub ook nog een geweldige show weg voor het publiek als afsluiting van het circus.