Circusdag op school

De circusdag op school begint voor de leerlingen met een spetterende show door de circusartiesten van Schoolcircus. Vervolgens studeert elke klas, onder begeleiding van de circusdocenten van Schoolcircus, een circusact in. Inmiddels is de aula, het schoolplein of de sporthal omgetoverd in een prachtig circus. De kinderen zitten rondom de sfeervolle circuspiste, waarna ook de ouders en eventueel tantes, ooms, opa’s en oma’s plaatsnemen. Dus een heus circus op school. Dan is het zover; de show gaat beginnen!

Circusdag op school voorbeeldprogramma

08:00 – 08:15Briefing; voor alle leerkrachten en hulpouders.
08:15 – 09:30Opstarten in de klas
09:30 – 10:00 Openingsvoorstelling
10:00 – 12:00Repetities
12:00 – 12:45Lunchpauze
12:45 – 13:00Verzamelen voor de eindvoorstelling
13:00 – 14:00Eindvoorstelling waarin ALLE leerlingen optreden
14:00 – 15:00Afbouwen en opruimen

Voor alle aanvullende informatie en een voorbeeldprogramma omtrent deze circusdag, klik op downloads (PDF).

Downloads

Met alle leerlingen een onvergetelijke circusdag op school

Uitgangspunt is dat we met alle leerlingen van de school een onvergetelijke eindvoorstelling maken.

Elke groep treedt op met een eigen circusact. Terwijl de ene groep optreedt gaat de volgende alvast klaarstaan achter het decor. Op deze manier verloopt de show lekker vlot en ontstaat er een mooi klassencircus. De eindvoorstelling wordt gepresenteerd door de spreekstalmeester van Schoolcircus die er tevens op toeziet dat alle acts op tijd klaarstaan om op te treden. Elke act wordt ondersteund met bijpassende circusmuziek, zodat het een prachtig schouwspel wordt. Het begin van de show kan worden aangegrepen door bijvoorbeeld de schooldirecteur om een woord te richten tot de ouders. In overleg met u als school kan worden besloten dat de leerlingen na de eindvoorstelling met hun ouders mee naar huis kunnen of dat ze eerst nog even terug gaan naar de klas.

Voor elke klas een leuke circusact

De circusdag op school begint met een korte briefing voor alle leerkrachten en hulpouders die bij het circusproject gaan helpen. Voorafgaand aan het circusproject ontvangt de school ook een keuzelijst met circusacts. Op deze manier wordt er voor elke groep een passende circus act gekozen. De volgende circusacts zijn mogelijk: wilde dieren, clowns, sterke mannen & vrouwen, paardendressuur, lintendans, circus parachute, lange mat, hoepels, limbo, jongleren, Chinese show, goochelen, balanceren, mime clowns, touwtje springen en de menselijke piramides. Wees niet bang; alle circusacts staan op papier uitgelegd zodat iedere leerkracht, zonder enige circustechnische ervaring, daar zelf mee uit de voeten kan. Daarnaast komen de circusdocenten van Schoolcircus langs om te helpen, te regisseren en om de acts ‘pisteklaar’ te maken.

Ons doel is niet om hele ingewikkelde acts te maken, daar gaat het voor ons gevoel niet om. Wij willen een onvergetelijke ervaring voor alle leerlingen creëren waarin lol, samenwerking, vertrouwen en creativiteit voorop staan.

Circusweek op school

Schoolcircus biedt naast een circusdag op school ook circusprojecten aan van een week. De circusweek start op de eerste dag met een spectaculaire show verzorgd door Schoolcircus! Vervolgens is er een korte briefing voor alle leerkrachten en hulpouders die helpen bij de circus week. Na deze briefing worden alle acts, in de eigen klas toegelicht. De circusmaterialen blijven de rest van de week op school, zodat er lekker mee geoefend kan worden. De laatste dag komen de circusdocenten van Schoolcircus weer op school om de acts te regisseren en ‘pisteklaar’ te maken. Vervolgens wordt deze dag natuurlijk afgesloten met de eindvoorstelling waarin de leerlingen voor elkaar, voor de ouders en eventueel andere belangstellenden optreden.

Wilma Peters, CBS Drakensteijn uit Enschede

Wat een spektakel! De gymzaal van de Drakensteijn school was omgetoverd tot een echte circuspiste en vol spanning  keken de kinderen weer voor elk afzonderlijk optreden wat er nu weer achter het gordijn vandaan zou komen. Leuke optredens, mooie (aan)kleding en veel spullen om mee te  oefenen. Echt een heel compleet geheel! Vooraf een prachtige show van Huub zelf en niet te vergeten het oefenen van de leerkrachten zelf, wat ook echt lachen was. Kortom: doen!

Namens het team van de Sint Bavoschool in Oostburg

De startvoorstelling door de artiesten van Schoolcircus viel goed in de smaak. Kinderen van alle leeftijden genoten met volle teugen!

De instructie voor ouders en leerkrachten verliep ook al vlotjes en in een gezellige sfeer.

Het hoogtepunt was natuurlijk de eindvoorstelling van de kinderen. Wat hebben ze hun best gedaan! Trotse ouders en stralende kinderen was het resultaat. Prachtig om op deze manier een jubileum te vieren!