Circusproject ipv schoolreisje

Een circusproject ipv schoolreisje, een prachtig alternatief! De circusdag of circusweek zorgt ervoor dat alle leerlingen meedoen en zich in korte tijd ontwikkelen tot echte circusartiesten. Diverse scholen hebben hier de afgelopen jaren voor gekozen. Door te kiezen voor een circusproject ipv schoolreisje heeft u als school vele voordelen. Even de voordelen op een rijtje:

  • De circusweek of circusdag is goedkoper dan toegang voor alle kinderen en begeleiders tot allerlei pretparken,musea en andere bezienswaardigheden.
  • Het circusproject hoeft zich niet te beperken tot één dag, maar kan ook een hele week plaatsvinden! De kinderen hebben dan vijf leuke dagen in plaats van één dag.
  • Ouders hoeven zich niet druk te maken om andere breng- en haaltijden gezien dit gewoon de regulieren schooldagen zijn. (de eindvoorstelling daarin eventueel uitgezonderd)
  • De school wordt omgetoverd tot een waar circusfestijn waardoor de school an sich het uitstapje wordt.
  • En ten slotte: Het scheelt voor leerkrachten en het schoolbestuur een hoop geregel en dit kan allemaal worden overgelaten aan de medewerkers van Schoolcircus.
  • Doordat elk kind betrokken is bij het project, zijn er zelden kinderen die hun draai niet kunnen vinden. De school is vertrouwd, de leerkrachten en ouders zijn vertrouwd en je weet zeker dat elk kind hier voor zichzelf een leuke herinnering aan over gaat houden.

Er zijn ook scholen die het ene jaar op schoolreisje gaan en het andere jaar kiezen voor een project op school. Het circusproject ipv schoolreisje is hoe dan ook een prachtige kans om het jaar met een knaller af te sluiten en de leerlingen met een leuke herinnering de zomervakantie in te laten gaan. Kinderen die bijvoorbeeld hebben geleerd hoe te diaboloën of jongleren, kunnen dit lekker gaan oefenen op de camping, op het strand of in de achtertuin tijdens de zomervakantie.

De eindvoorstelling kan tevens gebruikt worden door de directeur om de ouders en kinderen allemaal tegelijk toe te spreken en om het jaar gezamenlijk te eindigen. Hoe leuk is het om iedereen tegelijk een goede vakantie te wensen!

Sylvia van Orden, DS. Jonkersschool, Lathum

In samenwerking met de school in ons dorp organiseerden wij een workshop onder leiding van Schoolcircus. Het werd een erg geslaagde ochtend. De kinderen vonden het geweldig allemaal een rol te spelen in een echt circus. Begin van de middag was er een heuse uitvoering waar de mama’s, papa’s, opa’s en oma’s en dorpsgenoten in de tot circus omgetoverde feesttent die tijdens de volksfeesten altijd in het dorp staat. Alle kinderen waren terecht trots op de door hun geleverde prestatie. Wij waren erg tevreden over de begeleiding door Schoolcircus. Professionals die erin slagen ieder kind te laten genieten van de beleving van het circus binnen zijn of haar persoonlijke mogelijkheden.

Sandra verdonck, De Horizon, Westmalle (België)

Het schoolcircus streek neer in De Horizon en toverde de hele school om in een circus. Elke leerling en leerkracht oefenden enthousiast en ijverig om op het einde van de dag een opvoering te houden.
Iedereen in het publiek was er unaniem over eens dat de opvoering prachtig was. Iedereen heeft hele dag genoten en plezier gehad.
Huub en zijn circusschoolcollega zorgden dat ieder kind in actie kwam met respect voor ieders kunnen en tempo.