Circusproject op school

Het circusproject op school, uitgevoerd door Schoolcircus, bestaat uit een een circusdag of een circusweek. Beide projecten beginnen met een verbazingwekkende show voor alle kinderen, meesters en juffen en voor de ouders die meedoen en helpen bij deze dag/week. Vervolgens vindt er een instructie plaats voor leerkrachten en ouders die deze dag of week gaan meehelpen. Door deze show en inspirerende workshop krijgen de leerkrachten en ouders een goed beeld van wat een circusproject op school inhoudt. De grondslag van Schoolcircus is om er met iedereen een onvergetelijke dag en voorstelling van te maken.

Het idee voor het circusproject op school is begonnen doordat Huub af en toe na zijn voorstelling het meespeelcircus organiseerde voor de aanwezige kinderen bij bedrijfsfeesten. Hij merkte dat kinderen vaak erg enthousiast waren geworden door het zien van de voorstelling en dat zij het daarna leuk vonden om zelf aan de slag te gaan. Nadat Huub verschillende keren met zijn collega Douwe mee is geweest naar zijn circusproject op school, was hij erg enthousiast en besloot hij om zijn eigen concept voor een circusproject op school op te zetten en zo een verdere samenwerking met Douwe aan te gaan. Met het pabo diploma op zak weet Huub als geen ander in te spelen op de reacties en vragen van kinderen en weet hij goed hoe hij leiding kan geven aan een groep kinderen. Daarnaast heeft hij ruime ervaring als artiest en weet hij met elke publiek een mooie voorstelling neer te zetten. Deze twee factoren gecombineerd zorgden voor de totstandkoming van het circusproject op school.

Huub kent de medewerkers van Schoolcircus die meegaan naar de projecten door en door en dit zijn goede collega’s van hem. Met enkelen van hen heeft hij in de theaters gestaan en door de jaren heen zijn allen van hen goede vrienden geworden.

Omdat docenten en hulpouders zelf mee hebben gedaan bij de instructieworkshop, hebben zij een goed beeld van de meerwaarde die dit circusproject kan hebben voor de kinderen alsmede voor henzelf. De competenties, vertrouwen hebben, samen werken, plezier hebben in het aanleren van nieuwe vaardigheden komen ruimschoots aan de orde. Voor docenten is dit gelijk een leuke manier om elkaar informeel beter te leren kennen

Een hele week het circusproject op school

Na de show en de workshop zijn de docenten en ouders klaargestoomd om er een superdag of superweek van te maken! Nadat de circusworkshop is geweest, blijven de circusmaterialen de hele week op de school, zodat iedereen er lekker mee kan oefenen. Per klas is er een geschikte circusact. Deze acts geschreven voor de circusprojecten zijn van te voren uitgedacht zodat de docenten met een kant en klaar pakket aan de slag kunnen. Elke docent krijgt een instructiekaart, de materialen en de muziek mee en uiteraard geeft Schoolcircus iedereen op de dag van aanvang een handige uitleg over hoe elke act gaat plaatsvinden. Natuurlijk is er ruimte voor eigen invulling en creativiteit. Hoe fijn is het om kinderen zichzelf te zien overtreffen en trots te zijn op wat ze gepresteerd hebben. Tijdens het circusproject op school leren kinderen van elkaar, ze leren uit hun comfortzone te kruipen, en ze leren capaciteiten aan die niet alleen voor nu, maar ook voor later goed van toepassing kunnen komen!

Laatste dag van het circusproject op school

Op de laatste dag van het circusproject op school komen de medewerkers van Schoolcircus weer naar school om de acts pisteklaar te maken en om de acts te regisseren. Uiteraard helpen zij ook mee om deze afsluitende dag van het circus op school tot in de puntjes te perfectioneren. Elke klas kan tijdens de eindvoorstelling een topact laten zien!

Circusproject op school; alternatief voor schoolreisje

De circusweek is tevens een leuk alternatief voor het jaarlijkse schoolreisjes. Met dit project hebben de kinderen een super leuke en leerzame week en scheelt het voor u als school dat u de organisatie voor deze actieve circusweek kan overlaten aan het team van Schoolcircus.
Kortom, kies voor Schoolcircus en laat kinderen schitteren!

Sylvia van Orden, DS. Jonkersschool, Lathum

In samenwerking met de school in ons dorp organiseerden wij een workshop onder leiding van Schoolcircus. Het werd een erg geslaagde ochtend. De kinderen vonden het geweldig allemaal een rol te spelen in een echt circus. Begin van de middag was er een heuse uitvoering waar de mama’s, papa’s, opa’s en oma’s en dorpsgenoten in de tot circus omgetoverde feesttent die tijdens de volksfeesten altijd in het dorp staat. Alle kinderen waren terecht trots op de door hun geleverde prestatie. Wij waren erg tevreden over de begeleiding door Schoolcircus. Professionals die erin slagen ieder kind te laten genieten van de beleving van het circus binnen zijn of haar persoonlijke mogelijkheden.

Sandra verdonck, De Horizon, Westmalle (België)

Het schoolcircus streek neer in De Horizon en toverde de hele school om in een circus. Elke leerling en leerkracht oefenden enthousiast en ijverig om op het einde van de dag een opvoering te houden.
Iedereen in het publiek was er unaniem over eens dat de opvoering prachtig was. Iedereen heeft hele dag genoten en plezier gehad.
Huub en zijn circusschoolcollega zorgden dat ieder kind in actie kwam met respect voor ieders kunnen en tempo.