Circus workshop op school

De circus workshop op school vindt plaats in de vorm van een circusdag of circusweek op het basisonderwijs. Nadat er voor de hele school een spectaculaire show heeft plaatsgevonden door de circusdocenten van Schoolcircus, is er een circus workshop op school. De circus workshop oftewel de instructie aan u als begeleider van de circusartiesten zal op dit moment vorm gaan krijgen. Mede, wanneer duidelijk wordt uitgelegd wat uw rol gaat zijn tijdens het project. Elk klas kan kiezen uit vele verschillende circusacts die de klas vervolgens gaat instuderen. Tijdens de circus workshop worden de benodigde materialen getoond. Uiteraard kunt u zelf met deze materialen oefenen zodat u het tijdens het klassencircus probleemloos kunt uitleggen en voordoen aan de kinderen (maar dit is zeker geen vereiste..). Door dit efficiënte programma gaat er op deze manier niet veel tijd verloren wanneer u in de klas zelf de act voor het eerst voorgeschoteld krijgt. De medewerkers van Schoolcircus helpen u maar wat graag bij het ontwikkelen van uw nieuwe vaardigheden op circusgebied en natuurlijk kunt u met uw vragen bij hen terecht! De vooraf uitgeschreven acts zijn laagdrempelig, maar zorgen er wel voor dat kinderen in hun creativiteit, samenwerkingsvermogen en expressiviteit volop kunnen groeien. Dit beleeft u zelf wanneer u als eerste de act gaat oefenen, die toegewezen is aan uw klas. De medewerkers van Schoolcircus maken gebruik van instructiekaarten waarop in enkele stappen staat aangegeven hoe de act er ongeveer uit komt te zien. Deze instructiekaarten blijven tijdens de projectdag of projectweek gewoon op school, zodat u altijd een geheugensteuntje bij de hand heeft mocht dit nodig zijn. Uiteraard is het mogelijk om zelf creatieve ideeën toe te voegen. Vaak komen kinderen ook met ideeën en mede hierdoor wordt het basisidee van de circusact omgetoverd tot een geheel eigen act wat de kracht van een klas naar voren doet komen. Doordat leerkrachten en ouders tijdens de circus workshop op school zelf bezig zijn met het ontwikkelen en vergroten van hun competenties, leert de ervaring dat zij vaak door het zelf te doen het enthousiasme daarna bij de kinderen kunnen versterken. Daarnaast kan het in huis halen van een circusproject soms wat stress met zich mee brengen, maar door de workshop vallen vaak de puzzelstukjes op hun plaats en weet u als docent of hulpouders waar u aan toe bent. Het uitgangspunt van Schoolcircus is dan ook om samen met iedereen die deze dag of week tot een succes maakt een denderende inspirerende en vooral leuke voorstelling te maken!

Circus workshop op school met ouders

De circus workshop op school kan tevens ingezet worden om ouders meer betrokken te laten raken bij de school en haar activiteiten. Deze leuke en gezellige week vraagt slechts van de ouders dat zij bereid zijn om aan een topweek bij te dragen en zij hoeven hiervoor niets thuis voor te bereiden. Natuurlijk is de school voor hen bekend terrein én daarnaast heeft het een zeer positieve invloed op kinderen wanneer hún ouders meehelpen in hun klas. De lijntjes tussen school en ouders zullen ook korter worden en de interactie zal hiermee op een positieve manier versterkt worden.
Laat de dompteur, piste-boy of uw clowneske kant de vrije loop en doe mee met de circus workshop aangeboden door Schoolcircus!
In het begin van de promotievideo, te vinden op de homepage van deze website, is een deel van de circus workshop op school te zien. Voor een impressie klik op de video en laat u betoveren door de magie van het circus!

Alternatief voor schoolreisje

Een circus workshop op school is tevens een leuk alternatief voor het jaarlijkse schoolreisjes. Met dit project hebben de kinderen een super leuke en leerzame week en scheelt het voor u als school dat u de organisatie voor een actieve circusworkshop kan overlaten aan het team van Schoolcircus.
Kortom, kies voor het circus op school en laat kinderen schitteren!

Sylvia van Orden, DS. Jonkersschool, Lathum

In samenwerking met de school in ons dorp organiseerden wij een workshop onder leiding van Schoolcircus. Het werd een erg geslaagde ochtend. De kinderen vonden het geweldig allemaal een rol te spelen in een echt circus. Begin van de middag was er een heuse uitvoering waar de mama’s, papa’s, opa’s en oma’s en dorpsgenoten in de tot circus omgetoverde feesttent die tijdens de volksfeesten altijd in het dorp staat. Alle kinderen waren terecht trots op de door hun geleverde prestatie. Wij waren erg tevreden over de begeleiding door Schoolcircus. Professionals die erin slagen ieder kind te laten genieten van de beleving van het circus binnen zijn of haar persoonlijke mogelijkheden.

Sandra verdonck, De Horizon, Westmalle (België)

Het schoolcircus streek neer in De Horizon en toverde de hele school om in een circus. Elke leerling en leerkracht oefenden enthousiast en ijverig om op het einde van de dag een opvoering te houden.
Iedereen in het publiek was er unaniem over eens dat de opvoering prachtig was. Iedereen heeft hele dag genoten en plezier gehad.
Huub en zijn circusschoolcollega zorgden dat ieder kind in actie kwam met respect voor ieders kunnen en tempo.