Project circus basisschool

Ieder kind droomt ervan om een grappige clown, een behendige acrobaat of een handige jongleur te worden. Met een project circus basisschool krijgen kinderen de kans om hier een week of een dag lang naartoe te werken. Met behulp van gespecialiseerde en ervaren circusdocenten, leerkrachten en hulpouders gaan de kinderen hun eigen show samenstellen. Aan het einde van de week of van de dag kunnen ze dit dan met trots vertonen aan ouders en verzorgers.

Wie ben ik?

Ik ben Huub Cooijmans en ben vanaf jonge leeftijd al enorm geïnteresseerd en gefascineerd door alles wat te maken heeft met circus. Vroeger ging ik elke dag na school direct bezig met het oefenen van goocheltrucs, jongleren, acts creëren, etc. Met een project circus basisschool wil ik kinderen de mogelijkheid bieden om een kijkje te nemen in het leven van een acrobaat, een clown, een goochelaar, etc. Kinderen kunnen dan voor een dag of een week deze geweldige ervaring meemaken en dit ook nog met trots vertonen aan hun ouders of verzorgers.

Wat kan jij verwachten van een project circus basisschool?

Een circus project is perfect voor iedere basisschool en voor iedere klas of groep. Het is een dag of een week lang opbouwen naar een spectaculaire show waar alle kinderen aan mee kunnen doen.

Circusdag

Een circusdag bij een project circus basisschool begint met een geweldige show door de circusartiesten van Schoolcircus zelf. Als de show is afgelopen gaat elke klas met behulp van circusdocenten een circusshow instuderen. Aan het einde van de dag wordt er in de aula, op het schoolplein of in de sporthal een circusshow opgevoerd voor de kinderen zelf. Hier kunnen ouders, verzorgers, ooms, tantes, opa’s en oma’s plaatsnemen om toe te kijken.

Voorbeeldprogramma van een circusdag

08:00 – 08:15Briefing; voor alle leerkrachten en hulpouders.
08:15 – 09:30Opstarten in de klas
09:30 – 10:00 Openingsvoorstelling
10:00 – 12:00Repetities
12:00 – 13:00Lunchpauze
13:15 – 13:30Verzamelen voor de eindvoorstelling
13:30 – 14:30Eindvoorstelling waarin ALLE leerlingen optreden
14:30 – 15:30Afbouwen en opruimen

Circusweek

Net zoals bij de circusdag begint ook de circusweek met een show van de artiesten van Schoolcircus zelf. Hierna verzamelen de leerkrachten en de hulpouders voor een korte briefing. Hier gaan we uitleggen wat er precies gaat gebeuren. Als de briefing is afgelopen worden de klassen toegelicht over alle acts. Tijdens de circusweek kunnen alle materialen op school blijven zodat er continue kan worden geoefend. Op de slotdag worden de laatste repetities uitgevoerd en word het project circus basisschool afgesloten met een show waar de kinderen de hele week op hebben geoefend.

Voorbeeldprogramma van een circusweek

Openingsdag:

10:00 – 11:00 Schoolcircus treft voorbereidingen
11:00 – 11:30Openingsvoorstelling
11:30 – 12:30Afbouw openingsvoorstelling
12:30 – 12:45Briefing; voor alle leerkrachten en hulpouders
13:00 – 14:30 Opstarten; alle acts worden in de eigen klas kort toegelicht

Tussenliggende dagen:
De materialen blijven op school zodat er de hele week kan worden geoefend.

Slotdag:

09:30 – 10:00 Schoolcircus treft voorbereidingen
10:00 – 12:00Repetities
12:00 – 13:00Lunchpauze
13:15 – 13:30Verzamelen voor de eindvoorstelling
13:30 – 14:30Eindvoorstelling waarin ALLE leerlingen optreden
14:30 – 15:30Afbouwen en opruimen

Kosten

De kosten van een project circus basisschool variëren en zijn afhankelijk van het aantal leerlingen en of het een circusdag of dan wel circusweek betreft. Voor een uitgebreide lijst met de prijzen en mogelijkheden kan je hier klikken.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie?

Als jij nog vragen hebt of je wil graag meer informatie over een project circus basisschool, dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Lieve groeten Inge Fortgens, OBS de Marke

We hebben genoten van de circusvoorstelling!!
Heel erg bedankt voor de aandacht en liefde voor onze kinderen.
Wat hebben jullie er een mooie show van gemaakt op OBS de Marke!

Marleen Wijnen, basisschool de Lover uit Asten

Het was in één woord GEWELDIG!!!

Bedankt!!