Reviews

Sylvia van Orden, DS. Jonkersschool, Lathum

In samenwerking met de school in ons dorp organiseerden wij een workshop onder leiding van Schoolcircus. Het werd een erg geslaagde ochtend. De kinderen vonden het geweldig allemaal een rol te spelen in een echt circus. Begin van de middag was er een heuse uitvoering waar de mama’s, papa’s, opa’s en oma’s en dorpsgenoten in de tot circus omgetoverde feesttent die tijdens de volksfeesten altijd in het dorp staat. Alle kinderen waren terecht trots op de door hun geleverde prestatie. Wij waren erg tevreden over de begeleiding door Schoolcircus. Professionals die erin slagen ieder kind te laten genieten van de beleving van het circus binnen zijn of haar persoonlijke mogelijkheden.

Sandra verdonck, De Horizon, Westmalle (België)

Het schoolcircus streek neer in De Horizon en toverde de hele school om in een circus. Elke leerling en leerkracht oefenden enthousiast en ijverig om op het einde van de dag een opvoering te houden.
Iedereen in het publiek was er unaniem over eens dat de opvoering prachtig was. Iedereen heeft hele dag genoten en plezier gehad.
Huub en zijn circusschoolcollega zorgden dat ieder kind in actie kwam met respect voor ieders kunnen en tempo.

Tim Versmissen, De Horizon

Super enthousiaste ploeg, topentertainers, geen middelmaat maar echte artiesten. Ze kregen een heel schoolteam aan de slag, van de soepelste peuter tot de stijfste leerkracht, van de zotste kleuter tot de ietwat serieuzere leerlingen van groep 8. Prachtig om dit mee te mogen maken; een fijne show op maat voor alle kinderen!

Maike Lieverst, De Esch, Winterswijk

Wij hebben genoten van de openingsvoorstelling, de kinderen en de leerkrachten. Vol verbazing hebben we naar een aantal trucs gekeken. Een mooie stimulans om toe te werken naar de eindvoorstelling.

Het materiaal was super verzorgd. We konden direct aan de slag na de instructie. De kinderen en de juffen hebben met veel plezier naar de eindvoorstelling toe gewerkt..

De eindvoorstelling was afwisselend en er was ook ruimte voor eigen inbreng. Zo deed het hondje van de juf ook mee in het circus.

Als extra stimulans gaf Huub ook nog een geweldige show weg voor het publiek als afsluiting van het circus.

Klaas Leutscher, De Akker, Steenderen

Jij bent bij ons op school geweest voor een fantastische voorstelling. Wij hadden een circusproject en jij hebt de hele dag de kinderen geholpen om aan het eind van de schooldag een echte voorstelling neer te zetten. Daarna heb je zelf ook nog een aantal trucs gedaan voor de kinderen en aanwezige ouders. Helemaal top!

Daarna heb je ook nog opgetreden tijdens de kinderochtend van de Steenderense Kermis in september. Vorig jaar zelfs met je nieuwe voorstelling Huub TV.

Ook dit was weer een succes, zowel voor jong als oud! Een aanrader!

Rinze Kooistra, De Toverbal, St. Anneparochie

Een circusproject is DE oplossing om een feest te vieren met kinderen die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn. Met professionele ondersteuning van Huub en de begeleiding van de leerkrachten ontstaat er aan het eind van de dag een prachtige voorstelling. Al 2 jaar hebben we op NT-2 school de Toverbal een circusfeestdag georganiseerd waar de kinderen (en ouders) veel plezier aan beleefden.

Namens het team van de Sint Bavoschool in Oostburg

Voor de eindvoorstelling van de kinderen van de St. Bavoschool hadden we een kleine 1000 mensen over de vloer. En dat in een stadje met 4500 inwoners. Zelf had ik al een beetje de bibbers toen ik dat spektakel mocht openen als (circus)directeur. Voor de kinderen was het natuurlijk helemaal een geweldige ervaring; optreden voor zo’n

groot publiek. En het werd helemaal geweldig toen het applaus maar uit de zaal bleef komen. Na elk optreden “ging het dak er af”. Voor de clowns en voor de wilde dieren, voor de acrobaten en de andere kunstenaars. Maar ook een staande ovatie van het hooggeëerd publiek voor de mensen van Schoolcircus. En dat was meer dan terecht.

Namens het team van de Sint Bavoschool in Oostburg

De startvoorstelling door de artiesten van Schoolcircus viel goed in de smaak. Kinderen van alle leeftijden genoten met volle teugen!

De instructie voor ouders en leerkrachten verliep ook al vlotjes en in een gezellige sfeer.

Het hoogtepunt was natuurlijk de eindvoorstelling van de kinderen. Wat hebben ze hun best gedaan! Trotse ouders en stralende kinderen was het resultaat. Prachtig om op deze manier een jubileum te vieren!

Marc van Vlierberghe, Sint Bavoschool in Oostburg

Op de dinsdag hield ik mijn hart een klein beetje vast. Een tweetal mannen kwam de school binnen en dat was het! Zij zouden het wel even doen; een voorstelling geven, instructie verzorgen aan leerkrachten en ouders, oefenen met kinderen en daarna een circusvoorstelling verzorgen aan het eind van de donderdag. Jaja, 2 mannen, een team van 15 juffen en 1 meester, aangevuld met een zenuwachtige schooldirecteur en meer dan 200 kinderen aan het eind van een lang schooljaar. Komt dat wel goed?

Nou, het kwam goed! Een doorslaand succes, een aanrader voor iedereen! We gaan zeker geen 125 jaar wachten om jullie weer eens op Oostburgse bodem te krijgen. We krijgen er al zin in bij het idee alleen…..

Wilma Peters, CBS Drakensteijn uit Enschede

Wat een spektakel! De gymzaal van de Drakensteijn school was omgetoverd tot een echte circuspiste en vol spanning  keken de kinderen weer voor elk afzonderlijk optreden wat er nu weer achter het gordijn vandaan zou komen. Leuke optredens, mooie (aan)kleding en veel spullen om mee te  oefenen. Echt een heel compleet geheel! Vooraf een prachtige show van Huub zelf en niet te vergeten het oefenen van de leerkrachten zelf, wat ook echt lachen was. Kortom: doen!

Willem de Graaf, Bavinckschool uit Spakenburg

Het circusproject dat de twee enthousiaste docenten Huub en Jordi verzorgden, was inspirerend, uitdagend en magisch. Leerkrachten, kinderen en ouders hebben genoten van de afsluitende show met optredens van kinderen, leerkrachten en de circusdocenten. Ook de entourage, zoals het decor maakte het helemaal af. Een onvergetelijke activiteit bij de viering van het 90-jarig jubileum van de Bavinckschool.

Lisette Canisius, OBS De Wissel

Graag wil ik even laten weten dat het circus gisteren erg enthousiast is ontvangen!

Leuk om te zien dat er vandaag al zo enthousiast wordt geoefend op school!

De kinderen kijken enorm uit naar donderdag!

Tot dan!

Lieve groeten Inge Fortgens, OBS de Marke

We hebben genoten van de circusvoorstelling!!
Heel erg bedankt voor de aandacht en liefde voor onze kinderen.
Wat hebben jullie er een mooie show van gemaakt op OBS de Marke!

Groeten Lisette, Basisschool De Vlieger

Het was een eer om deze geweldige week zo intensief mee te mogen beleven. Vanaf moment 1 ontstond er een bijzondere sfeer die de hele week is blijven hangen met een geweldig eindresultaat in de Vaart. Wij van de Vlieger zijn erg onder indruk van je kwaliteiten als entertainer, je wist de kinderen continu te prikkelen zodat ze hun aandacht vasthielden en genoten. Ik wou dat ik op deze manier mijn geld kon verdienen want wat is het fijn en leuk om kinderen de hele dag te zien stralen. Nogmaals dank je wel het was wat mij betreft echt geweldig.

Groeten van Bonnie, Annie M.G. Schmidtschool

Wij hebben ontzettend genoten van het Schoolcircus.

Het was die dag een compleet plaatje bij ons op de Annie M.G. Schmidtschool: het circus, gave acts, het zonnetje en hele goeie sfeer. Ouders, kinderen en leerkrachten hebben genoten.

En zeker voor herhaling vatbaar.

Marleen Wijnen, basisschool de Lover uit Asten

Het was in één woord GEWELDIG!!!

Bedankt!!

Tim de Vries, De Regenboog in Een

Wij hebben ook zeer genoten van de acts die de kinderen hebben opgevoerd, van de sfeer, van de oefeningen, van het hele spektakel en je aanwezigheid.

Nogmaals hartelijk dank.